Edel Hippos Mineraler

horses-1124115

Edel Mineral Tillväxt är framtagen för att passa unghästar och avelshästar men passar även till hästar som har ett ökat behov av spårämnen och vitaminer. Edel Mineral Tillväxt kompletterar och stärker totalfoderstaten med sitt höga innehåll av viktiga spårämnen och vitaminer. Bland annat innehåller Edel Mineral Tillväxt en viss andel selenjäst och mycket E-vitamin vilket främjar immunförsvaret och bidrar till piggare och livskraftigare fölungar.

Edel Mineral Standard är ett smakligt mineralfoder som är utformat för att passa de allra flesta hästar i lätt till medelhård träning. Edel Mineral Standard kompletterar din foderstat med viktiga spårämnen och vitaminer och bidrar till ett ökat välmående hos din häst.

Edel Mineral Prestation är utformad för hästar som tränas på hög nivå och som har ett ökat behov av viktiga spårämnen och vitaminer. Råvarorna är noga avvägda för att stärka hästens immunförsvar samt för att ge hästarna möjlighet till en snabb återhämtning efter träning. Edel Mineral Prestation innehåller bland annat selenjäst och en hög andel E-vitamin som båda arbetar som antioxidanter och har en positiv inverkan på hästarnas immunförsvar.

Generell rekommenderad daglig giva per häst och dag

Ponny                                                     60-120 g
Lätt/normalt arbete häst             60-120 g
Hårt arbete häst                            100-150 g
Fölsto högdräktig                          100-150 g
Fölsto digivande                            100-150 g
Unghäst 6-24 mån                          60-120 g

Anpassa givan av mineralfoder efter hästens behov och totalfoderstaten.